Adakale trăiește ! 54 de ani de memorie și istorie

Conferință și expoziție foto-documentară

Muzeul Regiunii Porților de Fier dă startul, în luna octombrie, conferințelor lunare PATRIMONIUM DROBETENSE, prin care, specialiști din muzee și instituții de cultură din județ, dar și din țară vor aduce în atenția publicului larg, patrimoniul cultural din județul Mehedinți. “Scopul nostru este acela de a face ca tot mai mulți oameni să cunoască “poveștile” zonei și să își dea seama că patrimoniul – fie că vorbim despre patrimoniul arheologic, arhitectural, etnografic, natural, industrial sau chiar… gastronomic – nu este ceva abstract, care îi privește decât pe specialiștii din domeniu. Dimpotrivă, este un bun al nostru, al tuturor, parte a identității noastre și, deci, suntem datori să îl cunoaștem și să îl protejăm” declară Victor Bunoiu, muzeograf în cadrul Muzeului Regiunii Porților de Fier.

Un eveniment dedicat memoriei și istoriei insulei Adakale. Aceasta este oferta culturală lansată de Muzeul Regiunii Porților de Fier, împreună cu Centrul de Studii Turce – Facultatea de Istorie, Universitatea din București, cu prilejul Zilei Naționale a Republicii Turcia. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 29 octombrie, între orele 12-15, în Pavilionul Multifuncțional.

Evenimentul, intitulat “Adakale trăiește ! “ cuprinde o conferință, o masă rotundă și vernisajul unei expoziții foto-documentare, toate marcând 54 de ani de la evacuarea populației de pe insulă.

Previous Ada Kaleh

Lasă un comentariu

Ne puteți urmări pe

Drobeta Turnu Severin, strada Independenţei, nr. 2

Marți – Duminică: 9:00-16:00
Luni: Închis

Abonează-te pentru noutăți

© Copyright Muzeul Regiunii Porților de Fier 2021

Sari la conținut