Cheie, medalie și insigna din bronz
- Prof. Univ. Dr. Doc. Dumitru Berciu -

Prof. Univ. Dr. Doc. Dumitru Berciu (n. 27 ianuarie 1907, Bobaița, Mehedinți – d. 1 iulie 1998, București) a fost istoric și arheolog român, membru de onoare al Academiei Române.

Obiectele au fost primite în anul 1977, cu ocazia acordării titlului de cetățean de onoare al Municipiului Drobeta Turnu Severin.

Elaborate în anul 1971, piesele respective au fost emise pentru a sărbători 1850 de ani de la atestarea Municipiului Drobeta (121 Hadrian).

Obiectele respective au intrat în patrimoniul muzeului în anul 2021 prin donația doamnei Adina Berciu, fiica defunctului.

Doctor în istorie cu o teză referitoare la Arheologia preistorică a Olteniei, publicată în anul 1939, Dumitru Berciu a fost unul dintre cei mai de seamă reprezentanți ai arheologiei românești, iar cercetările sale au vizat și o serie de situri arheologice din județul Mehedinți. Printre acestea amintim pe cele efectuate în cetatea dacică de pământ de la Bobaița, cele întreprinse în Ostrovul Corbului, Ostrovul Șimian, Balta Verde și Gogoșu.

Ne puteți urmări pe

Drobeta Turnu Severin, strada Independenţei, nr. 2

Marți – Duminică: 9:00-16:00
Luni: Închis

Abonează-te pentru noutăți

© Copyright Muzeul Regiunii Porților de Fier 2021

Sari la conținut